Ghid pentru alegerea covorului in fiecare camera din casa

Ghid pentru alegerea covorului in fiecare camera din casa

Conform designerilor de interior, pentru a ne fi mai usor in armonizarea spatiului si combinarea nuantelor mobilierului, draperiilor, perdelelor si accesoriilor, covorul trebuie sa fie primul lucru cumparat intr-o camera.

Dar pentru aceasta trebuie sa stii ce fel de covor se potriveste fiecarei camere.

Covorul pentru dormitor


Pentru o dimineata reusita si pentru a evita fiorii reci ai podelei este recomandat un covor, care desi este asezat sub pat, sa acopere si o parte din jurul acestuia.

De asemenea, poti aseza cate un covor mai mic, dreptunghiular, de fiecare parte a patului, in asa fel incat sa depaseasca lungimea acestuia. Daca spatiul iti permite, poti folosi mai multe covoare pentru a separa zona in care se afla patul de zona in care se afla biroul sau masuta de machiaj.

Stilul covorului depinde de preferintele tale, dar ca regula generala trebuie sa stii ca daca achizitionezi unul pentru o incapere deja amenajata, e bine sa tii cont de cromatica peretilor si de cea a mobilierului.

Astfel, daca peretii sunt vopsiti in albastru, poti alege un covor monocrom intr-o nuanta diferita de albastru sau unul multicolor, dar in care sa se regaseasca aceeasi nuanta de albastru ca cea de pe pereti.

Daca in dormitor predomina nuantele neutre, atunci poti opta pentru modele de covoare cu o cromatica mai complexa.

Covorul pentru living


Covorul pentru living trebuie sa aiba niste dimensiuni potrivite cu suprafata. Daca este prea mare, risti sa dai incaperii un aspect prea incarcat, iar daca este prea mic va arata ca si cum ar fi fost pur si simplu aruncat pe podea.

...

Citeste continuarea articolului aici: Ghid pentru alegerea covorului in fiecare camera din casa.

Alte lucruri ce ar putea sa te intereseze